Volg ons

Steun de Goede Reisgids

Help ons de weg te wijzen naar volledig duurzame vakanties

Waarom doneren?

Terwijl de COVID-19-crisis een ongekende verschuiving in de richting van groen en verantwoord reizen teweeg zal brengen, proberen talloze "groene" en "verantwoorde" reiswebsites business as usual te verkopen.
In deze kritieke tijd belooft de Goede Reisgids betrouwbare informatie te bieden aan wie een rustige, groene en 100% duurzame vakantie wil plannen, ten bate van de planeet en van de plaatselijke gemeenschappen.
Onze belofte is om de enige te zijn non-profitgids alleen onafhankelijk geverifieerde en gecertificeerde reisaanbiedingen te promoten en een bewustmakingscampagne voor duurzaam en verantwoord toerisme en reizen
LOGO Goede Reisgids
Wij bieden neutraal informatie over het aanbod van verantwoord reizen op officieel erkende duurzame bestemmingen, met inbegrip van rechtstreekse boekingsmogelijkheden naar (gecertificeerde) accommodaties met een milieukeurmerk.
Wij roepen alle reizigers op om te vragen om onafhankelijk bewijs van elke duurzaamheidsclaim van reisorganisaties.
Wij dringen er bij alle reisorganisaties die groene claims maken op aan om onafhankelijke certificering te gebruiken om aan te tonen hoe duurzaam alle elementen van hun pakket echt zijn.
Wij informeren reizigers wat een eerlijk geldbedrag ter compensatie van de klimaatvoetafdruk van hun reizen.
Wij zullen informatie over duurzaam reizen en toerisme blijven ontwikkelen. Wij zijn van plan om een verantwoordelijk of duurzame optie voor een hoofdgroep van reizigers.
Wij zeggen tegen alle grote en kleine reisorganisaties: uw beweringen over duurzaamheid zijn vals, tenzij en totdat u uw volledige aanbod op de proef stelt. Te lang zijn niet-duurzame en onverantwoorde pakketten verkocht als 'droomvakanties', te veel verhalen zijn verteld om geld te verdienen ten koste van lokale gemeenschappen en de planeet."
Albert Salman, oprichter van Green Destinations
s Werelds grootste netwerk van duurzame bestemmingen met meer dan 200 leden

Waarom uw donatie belangrijk is

De Goede Reisgids aanvaardt geen reclame-inkomsten van niet-gecertificeerde reisorganisaties. Daarom hebben wij uw hulp nodig om onze bewustwordingscampagne te realiseren. In ons werk maken we maximaal gebruik van vrijwilligers en studentenstages, waarmee we bijdragen aan de academische en educatieve vorming van studenten van over de hele wereld.
Doneer nu alstublieft!

Hartelijk dank voor uw overweging en voor uw bijdrage.

Registreren

Je hebt geen toestemming om te registreren