Volg ons

De redactie van de Good Travel Guide

Wij zetten ons in voor verantwoord toerisme omdat wij ons zorgen maken over het feit dat het toerisme steeds minder duurzaam wordt. Dit schaadt onze planeet en natuurlijk de reisbestemmingen. Daarom willen we met deze Good Travel Guide reizigers motiveren om hun niet-duurzame gedrag te veranderen.
Zoveel toeristen dragen bij tot de klimaatcrisis door de mooiste plekjes op aarde te verpesten door een gebrek aan respect. Hoewel toerisme nooit volledig duurzaam zal zijn, kunnen reizigers meer verantwoordelijkheidszin aan de dag leggen.
Sommige leiders van bestemmingen en bedrijven doen hun best om hun lokale gemeenschap en hun milieu te respecteren, om van hun bestemming een betere plaats te maken. Het is ons doel om hen te presenteren aan 'groene reizigers' zoals u, omdat ze het verdienen.

Wie zijn wij

De Good Travel Guide is een handelsmerk van Green Destinations BV, Nederland. Green Destinations BV is een andere juridische entiteit dan Stichting Green Destinations, die een stichting is die het GD-bestemming awards & certificeringsprogramma beheert.
De Good Travel Guide wil gratis webpagina's aanbieden aan QualityCoast- en GD-bestemmingen vanaf het niveau Silver en het gecertificeerde reisaanbod in deze bestemmingen onder de aandacht brengen.
Samen met Green Destinations, delen wij dezelfde G.R.E.E.N. waarden met een betekenis die makkelijk te onthouden is:

Origineel

Ondersteuning van de authentieke viering van cultuur, traditie en het plaatselijke leven.

Verantwoordelijk

Respectvol omgaan met de plaatselijke gemeenschap en met plaatselijke waarden; uitbuiting van mensen, overlast en gevolgen voor omwonenden vermijden.

Economisch duurzaam

Steun lokale ambachten en bedrijven en probeer internationale verkooppunten te vermijden.

Milieu en klimaat

Beperking van de koolstof-, water- en afvalvoetafdruk van reizen door minder vliegkilometers te maken en grote cruiseschepen te vermijden; of CO2-compensatie van reizen.

Natuur en landschap

Helpen bij de bescherming van landschappelijke uitzichten, landschappen, natuurlijke habitats en wilde dieren.

Kom aan bod in deze gids

De bestemmingen in deze gids zijn allemaal gecertificeerd, bekroond en erkend voor hun duurzaamheid. Wordt u ook een van hen? Neem contact met ons op!

Speciale kenmerken van onze bestemmingspagina's

De goede reiskaart

Sommige bestemmingspagina's in deze gids hebben een kaart waarop het aanbod van verantwoorde activiteiten of accommodaties is aangegeven. Deze interactieve kaarten tonen attracties, bedrijven en reisproducten die niet ten koste gaan van duurzaamheid. Bedrijven die gecertificeerd zijn voor duurzaamheid worden automatisch getoond, inclusief bedrijven die gecertificeerd zijn door de Good Travel Seal.
Bedrijfs Vergelijkingstabel

Vergelijkingstabel van bestemmingen en gecertificeerde bedrijven

De vergelijkingstabel toont de prestaties van de bestemming en het bedrijf op verschillende aspecten van duurzaam toerisme. Het biedt reizigers een snel overzicht van de keuzes op het gebied van duurzaam toerisme, en ook een eenvoudigere manier om de meest geschikte keuze te maken. De vergelijking omvat zijn duurzaamheid, gezondheid & veiligheid, toegankelijkheid, natuur keuze, kunst & cultuur, strand & zwemmen, fietsen, en wandelen. Er wordt een vaste norm gesteld om de bestemming en de bedrijven te beoordelen, wat dan resulteert in zeer goed (helder icoon) en goed (vervaag icoon). Een "x" wordt getoond als de norm niet van toepassing is of als het niet goed presteert in deze categorie.
De norm die in de vergelijking van bestemmingen omvat de score van het duurzaamheidsverslag, de GTG-website van een bestemming, en het indicatorenrapport. Bovendien worden ook externe bronnen gebruikt als vergelijkingsinstrument, bijvoorbeeld de zwemwaterkwaliteit van het EMA en de stranden met de blauwe vlag. Voor gecertificeerde bedrijfsvergelijking, gebruiken wij hun Good Travel Seal duurzaamheidsrapport en hun Scorecard.
Klik hieronder voor meer gedetailleerde uitleg.

Good Travel Guide Partners

Wij hebben partnerschappen met deze gelijkgestemde bedrijven ontwikkeld om onze GROENE en duurzame doelstellingen te bereiken.
GLP Films

GLP Films is onze partner voor het vertellen van videoverhalen. Het is een bekroond contentmarketingbureau dat zich toelegt op kwalitatieve storytelling en strategische distributiecampagnes die duurzaam toerisme ondersteunen.

EcoHotels. is een verantwoordelijk en duurzaam alternatief voor de grote en dominante online reisbureaus met een missie om een gemeenschap voor hotels te zijn, het delen van kennis en best practices, en zij aan zij te staan om duurzaamheid in de reisindustrie te bevorderen.

Sustainable First

Sustainable First is een platform dat echt duurzame toeristische initiatieven deelt en koppelt aan de SDG's, evenals een nieuwsrubriek over duurzaam toerisme. Het platform wordt geleid door Mafalda Borea & Bernard Metzger. Hier zijn een paar voorbeelden van projecten die zij in de schijnwerpers zetten Kenia, Thailand en Tanzania.

Ontmoet het team

Good Travel Guide wordt ondersteund door een team van vrijwilligers en stagiaires. Interesse om mee te doen? Klik hier voor meer informatie.

ALBERT SALMAN
Teamleider en
Hoofdredacteur

PAULA RADMAN
Programma Coördinator
voor bedrijfscertificering

LOUISE DE HEMMER
Programmacoördinator promotie

Good Travel Guide bedankt de volgende vroegere stagiaires/vrijwilligers voor hun harde werk en bijdrage. Lees hun verhalen over stage lopen bij Good Travel Guide!

Linh Bui
GTG website
Linkedin

Malu Mayorga
GTG Marketing Coördinator

Laura Klingenberg
Goed reisprogramma
Linkedin

Ken Drew
GTG blogger
Linkedin

Kalina Spasova
GTG gemeenschapsmanager

Lara Pugin
GTG blog coördinator

Hardam
Goed reisprogramma

Barbara Fioravan
GTG gemeenschapsmanager
Linkedin

Katherine Joyce
GTG gemeenschapsmanager
Linkedin

Gemma Naspler
GTG WordPress

Gemma Naspler
GTG WordPress

Ramona Mendis-Seneviratne
GTG blogger
Linkedin

Registreren

Je hebt geen toestemming om te registreren