Volg ons

Lees in de volgende taal:

Guyana

Epische landschappen, wilde ontmoetingen en vredige eenzaamheid

Gelegen in de noordoostelijke hoek van Zuid-Amerika, GUYANA In het noorden zijn er stranden en in het westen duizelingwekkende bergketens, RAINFORESTS en uitgestrekte savannen in het zuiden. Met adembenemende WATERFALLS, machtige rivieren, ongeëvenaarde wilde dieren en vogels, Guyana - het enige Zuid-Amerikaanse land waar Engels de officiële taal is - is een episch avontuur dat wacht om ervaren te worden.

ecoreizen in Guyana

Niet zeker waarheen?

Verken de mogelijkheden voor een verantwoorde reis
  Groen blad

  Bestemming is erkend voor hun duurzaamheidspraktijken

  Wit blad

  De bestemming is bekroond en gecertificeerd voor duurzaamheid

  Goed reisprogramma gecertificeerde bedrijven

  Goede bestemmingen

  Ontdek impactgerichte bestemmingen die werden gecertificeerd of erkend door hun inspanningen

  Iwokrama Internationaal Centrum

  Het Iwokrama Forest is het eerste duurzame ontwikkelingsmodel van Guyana. Het ligt in het centrum van Guyana, wordt het "Groene Hart van Guyana" genoemd en is de thuisbasis van de "Reuzen van El Dorado", categorisch 13 van 's werelds grootste dieren en 500 soorten vogels. Iwokrama is in 2021 uitgeroepen tot een van 's werelds beste boomtoppenwandelingen en biedt een uitstekende gelegenheid om duurzaam toerisme te ervaren door zijn natuur/avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, riviertochten, vogels kijken, vissen en meer.

  Duurzaamheid

  De laatste jaren is het toerisme vooral gericht op lokale gemeenschappen die bezoekers uitnodigen, ontvangen en opvangen om positieve sociale, economische en instandhoudingsvoordelen op gemeenschapsniveau te creëren. Daarnaast heeft Guyana opmerkelijke vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaam toerisme. Wij doen dit door nieuwe toeristische producten op basis van natuur en/of cultuur te identificeren en te creëren, de wilde flora en fauna in stand te houden, culturele tradities te behouden, hernieuwbare energie te gebruiken en reizigers te leren hoe zij een positieve invloed kunnen uitoefenen op de mensen en plaatsen die zij bezoeken.
  Foto © Regenwoud Tours

  Hoe kom ik daar

  Guyana grenst in het noorden aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden en zuidwesten aan Brazilië, in het westen aan Venezuela en in het oosten aan Suriname. Tocht over land uit deze landen is de beste manier om uw ecotocht door Guyana te beginnen. Er is echter een uitzondering vanuit Suriname, waar de Guyana-Suriname veerdienst de enige optie is.

  Guyana Ecotravel

  Rondreizen

  Er zijn zowel particuliere als openbare vervoersmogelijkheden om u te verplaatsen tijdens uw ecotrip Guyana. Er zijn tal van taxidiensten die u kunt huren om u van en naar uw bestemming te brengen of voor persoonlijke huurdoeleinden, zoals u dat wilt. Minibussen, een veel goedkopere reisoptie, zijn ook gemakkelijk te bereiken, vooral in het hart van Georgetown. In het regenwoud en de savanne brengen 4-wielers, vrachtwagens, kleine boten of gewoon lopend/trekkend u naar waar u heen wilt.

  Toerisme & Mensen

  Duurzaamheid is een manier van leven in Guyana. Negen inheemse volken bewonen al duizenden jaren de binnenlanden van Guyana en onderhouden een nauwe band met de bossen en savannen die hen in stand houden. Dit is ons belangrijkste toeristische product. De Guyana Tourism Authority (GTA) en het Department of Tourism (DOT) zijn momenteel bezig met de uitvoering van een 20-jarig nationaal plan voor duurzame ontwikkeling: Green State Development Strategy (GSDS). Het doel is de positieve sociaal-economische gevolgen en de resultaten op het gebied van natuurbehoud van de toeristische sector te maximaliseren.

  Reistips van onze redacteuren

  Guyana Ecotravel

  Plan uw reis naar Georgetown

  De hoofdstad van Guyana, Georgetownis het epicentrum van de drukte van het dagelijkse leven. Hier bevinden zich de meeste restaurants, winkelcentra, financiële instellingen en ministeries. Het verkeer, vooral in het centrum van de stad, is er zeer druk. Zoals in elke stad kan er sprake zijn van kleine criminaliteit, maar die is gemakkelijk te voorkomen als u de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen neemt. Georgetown heeft ongeveer 200.000 inwoners, en dagelijks ontvangt de stad vele bezoekers die komen om te winkelen, bezienswaardigheden te bekijken en zaken te doen. Als u echter de ware aard van Georgetown wilt ervaren, parkeer dan uw auto en maak een wandeling door de stad.

  Guyana Ecotravel

  Reisveiligheid in Guyana

  Hoewel het binnenland een van de veiligste plaatsen ter wereld is, moeten reizigers die de hoofdstad van Guyana, Georgetown, bezoeken, voorzorgsmaatregelen nemen wanneer zij de binnenstad bezoeken. Wees extra waakzaam bij het bezoeken van banken of geldautomaten. Bezoekers wordt geadviseerd alleen geld te wisselen bij legale geldwisselkantoren in hotels of luchthavens en worden ontraden geld op straat te wisselen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn, vooral als u 's nachts reist. Reis in groepen en vermijd in het algemeen nachtelijke wandelingen en reserveer taxi's bij erkende dienstverleners. Vermijd het reizen met grote hoeveelheden contant geld en toon geen tekenen van rijkdom, zoals het dragen van dure horloges of juwelen.

  Guyana Ecotravel

  Bezoek de markt in de vrije tijd

  Op de Stabroek- en Bourda-markten in Georgetown is het vaak een drukte van belang, en het kan er lawaaiig zijn. Constant geklets, verkeerslawaai, luide muziek en willekeurige harde geluiden afkomstig van generatoren zijn hier te horen. Als u gevoelig bent voor lawaai, bezoek de markten dan alleen op minder populaire tijden. Plan vooruit om het meeste uit uw ecoreis Guyana te halen!

  Erkenningen op het gebied van duurzaamheid

  The World's #1 Best of Ecotourism op ITB Berlijn, 's werelds toonaangevende reis- en handelsbeurs (maart 2019).

  De #1 Best in Sustainable Tourism bij de LATA Achievement Awards (juni 2019).

  De #1 Best in Destination Stewardship bij het CTO's Sustainable Tourism Awards programma (augustus 2019).

  International Travel & Tourism 'Silver Award': de 'Leading Sustainable Adventure Destination' op de World Travel Market (november 2019).

  Kamrul Baksh
  Directeur van de Guyana Tourism Authority

  "Het is inderdaad opmerkelijk, hoewel niet verrassend, dat Destination Guyana binnen het toeristische landschap blijft uitblinken, ondanks de aanhoudende COVID-19-pandemie. Deze voortdurende kans die het Green Destinations' Global Leaders-programma biedt, heeft duidelijk gemaakt hoeveel potentieel dit Zuid-Amerikaanse land in ontwikkeling heeft en dit potentieel is keer op keer gerealiseerd.

  Via inheemse gemeenschappen zoals Rewa wordt het duurzame, door de gemeenschap geleide en in eigendom gehouden toerisme (Community-led and Owned Tourism, CLOT) van Destination Guyana verstevigd. De impact van de strategische inspanningen van het Ministerie van Toerisme, Industrie en Handel via de Guyana Tourism Authority is enorm en we zullen deze gemeenschappen de nodige steun blijven bieden om reizigers op een veilige manier te verwelkomen voor een ervaring van hun leven!"

  Gevolgen van de klimaatcrisis

  Guyana is helaas een van de plaatsen die met de gevolgen van de klimaatnoodsituatie worden geconfronteerd. Het smelten van het ijs op Antarctica zal naar verwachting zelfs in het scenario van de Overeenkomst van Parijs van een opwarming van de aarde van 2 graden, resulteren in een stijging van de zeespiegel tot ongeveer 2,5 meter, een proces dat meer dan 100 jaar zal duren. Het is vrijwel zeker dat dit onomkeerbaar zal zijn.

  Als de zee 2,5 m zou stijgen, zou ongeveer 2% van de oppervlakte onder water komen te staan. Aangezien 801 miljoen ton van de Guyaanse bevolking in het kustgebied woont en het grootste deel van de landbouwproductie van het land daar plaatsvindt, zouden de verliezen gigantisch zijn.
  Wij nodigen u uit de kaart te verkennen en u bewust te maken van en na te denken over de omvang van de gevolgen waarmee onze kinderen te maken zullen krijgen.

  Voorgestelde plaatsen om te bezoeken

  Georgetown

  Actieve Verkenning

  Geniet van een rustige wandeling door het Nationaal Park, de Botanische Tuinen & Zoo of zelfs de Promenade Tuinen. De intrigerende flora en fauna zijn ware hoogtepunten. De Guyana Seawall is beroemd omdat het een koele plek in de stad is om te ontspannen na een lange dag. Of waarom bezoekt u niet het strand dat discreet verscholen ligt achter het Guyana Marriott Hotel?

  Cultuur en erfgoed

  Maak een rondrit door de stad en geniet van verbazingwekkende historische bezienswaardigheden, of geniet van onze unieke Creools-Caribische fusionkeuken in de plaatselijke restaurants, zoals het Backyard Cafe (een authentieke, milieuvriendelijke, lokale eetervaring bij u thuis). Het Walter Roth Museum of Anthropology neemt u mee door de geschiedenis van onze inheemse bevolking. Of ga naar het Nationaal Museum voor een meer algemene geschiedenis van Guyana. Mashramani, Carnaval en Emancipatie zijn slechts enkele culturele evenementen die u kunt meemaken.

  VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

  "Rondleidingen door erkende touroperators zijn onder meer de populaire Market Tour, georganiseerd door Delven Adams van Backyard Cafe. Reizigers kunnen ook de Eldorado Rum Tour of de Georgetown City Tour meemaken"

  Essequibo Circuit

  Actieve Verkenning

  Aangezien de Essequibo een gevlochten rivier is, hebben verschillende resorts en lodges gebruik gemaakt van de meer idyllische locaties op de eilanden en langs de oevers van naburige rivieren. Ze bieden comfort in een prachtige, ongerepte omgeving. Verwacht kamers met uitzicht op de rivier, dagwandelingen en excursies, activiteiten voor kinderen, en stevige maaltijden. Enkele van de populaire accommodaties zijn: Baganara Island Resort, Lake Mainstay, Aruwai H20 Resort en Adel's Rainforest Resort.

  Cultuur en erfgoed

  Overblijfselen van Guyana's rijke Nederlandse koloniale erfgoed zijn te zien in het museum dat is gehuisvest in het 18e-eeuwse Hof van Beleid, het goed bewaarde Fort Zeelandia, een 36 meter hoge windmolen gebouwd met bakstenen op de Hogg Islands, de 200 jaar oude St. Peter's Anglican Church op Leguan Island en het Nederlandse Fort Kyk-Over-Al.

  VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

  "Erkende touroperators in Guyana bieden een aantal opwindende tourmogelijkheden om het natuurwonder van het Essequibo Circuit te ervaren. Denk aan Odyssey River Tours, Evergreen Adventures, Old Fort Tours, en zelfs Adventure Guianas en Hurakabra Resort."

  Noord Rupununi

  Reizen voor natuurbehoud

  Neem uw intrek in een van de vele jungle lodges met natuurbehoudsthema's om een glimp op te vangen van de schuwe bewoners van het regenwoud. Tochten onder leiding van naturalisten in boten en te voet door de jungle zijn hier de spannendste activiteiten. Enkele van de beste lodges om de jungle te ervaren zijn Karanambu, Atta Lodge, Surama Eco-lodge, Rewa Eco-lodge, Iwokrama River Lodge, Caiman House, Pakaraima Lodge en Rockview Lodge. Enkele van deze lodges zijn eigendom van en worden beheerd door lokale gemeenschappen, wat betekent dat uw bezoek ten goede kan komen aan hele gemeenschappen en hen tegelijkertijd kan helpen hun natuurlijk en cultureel erfgoed te beschermen.

  Natuur & Wilde dieren

  Omringd door bergen zoals de Pakaraimas en bedekt met wilde graslanden en enorme stukken schaduwrijk bos, is de regio rijk aan wilde bewoners zoals de jaguar, kaaimannen, tapirs, labbas, brulapen en saki apen en nog veel meer.

  VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

  "Wilderness Explorers, Guyana Truly Wild, en Bushmasters zijn slechts enkele van de meer populaire touroperators die een vlekkeloze Rupununi-ervaring kunnen regelen voor geïnteresseerde reizigers".

  Zuid Rupununi

  Vogels kijken

  Dadanawa Ranch is niet alleen rijk aan vaquero geschiedenis, het is ook een van Guyana's belangrijkste vogel hotspots. Het laaggelegen bos langs rivieren en geulen trekt zijn eigen soortenset aan. De rode sijs, een van 's werelds zeer zeldzame soorten, kan hier worden gespot.

  Actieve Verkenning

  De zuidelijke Rupununi is de thuisbasis van enkele van de grootste ranches, zoals Waikin Ranch en Dadanawa Ranch, die ooit de grootste ter wereld was met duizenden stuks vee die door vaqueros werden beheerd, en is surrealistisch. Verblijf op een van de werkende ranches om het cowboyleven uit de eerste hand te ervaren. De jaarlijkse Rupununi Rodeo tijdens Pasen is een andere reden om de South Rupununi te bezoeken.

  VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

  "Rupununi Trails, Bushmasters en Wilderness Explorers zijn slechts enkele van de meer populaire touroperators die een vlekkeloze Rupuni ervaring kunnen regelen voor geïnteresseerde reizigers."

  Registreren

  Je hebt geen toestemming om te registreren