Volg ons

Foto © Tim Mossholder

Lees in de volgende taal:

BRAZIL

s Werelds grootste biodiversiteit en culturele smeltkroes

Thuis bij de AMAZON FOREST en vele andere belangrijke ecosystemen, zoals de ATLANTISCH BOS en de Pantanal, BRAZIL is een perfecte bestemming voor uw groene vakantie. Brazilië is ook etnisch en cultureel divers, wat te zien is aan de architectuur, festivals, muziek en het eten. Brazilië is het vijfde grootste land ter wereld en verschilt sterk van noord tot zuid en van oost tot west. Brazilië is een plek die je pakt en je het gevoel geeft dat er nog zoveel meer te ontdekken valt!

brazilië

Niet zeker waarheen?

Verken de mogelijkheden voor een verantwoorde reis
  Groen blad

  Bestemming is erkend voor hun duurzaamheidspraktijken

  Wit blad

  De bestemming is bekroond en gecertificeerd voor duurzaamheid

  Goed reisprogramma gecertificeerde bedrijven

  Goede bestemmingen

  Ontdek impactgerichte bestemmingen die werden gecertificeerd of erkend door hun inspanningen

  Diamantina

  Het carnaval van Diamantina is een sterke culturele referentie voor de bevolking van Diamantina en wordt door de nationale toeristische markt graag toegeëigend. Carnaval bracht veel belangrijke sociale, ecologische, culturele en economische gevolgen voor de gemeente als een recreatie van haar kenmerken van massatoerisme naar prioriteit voor familietoeristen en waardering voor de lokale gemeenschap en cultuur.

  Bombinhas

  Een kleine gemeente in Bombinhas voorzag lange tijd in haar levensonderhoud door landbouw en ambachtelijke visserij op harder. Verschillende acties en overheidsbeleid zijn ontwikkeld om het erfgoed van de ambachtelijke visserij te beschermen en nu zit het in de identiteit van de mensen en de trots om erbij te horen is aanwezig in het dagelijkse leven van de gemeenschap.

  Corguinho

  De stad Cidade Zigurats, waarvan de bouw begon in 1997, laat een duurzaam stadsmodel zien en is bestand tegen klimaatverandering. Ze hebben een eigen economisch systeem, produceren hun eigen voedsel binnen de gemeenschap en alle unieke gebouwen zijn ontworpen op basis van onderzoek in de architectuur. Het toerisme in deze stad is gebaseerd op wat de natuur biedt.

  Capitólio

  Een verhaal van een kleine stad die het toerisme gebruikte als middel om illegale activiteiten uit te bannen en hun herstelde omgeving te beschermen. Capitólio is een klein stadje waar vroeger kwartsiet werd gewonnen, nu bekend om de verschillende toeristische complexen met watervallen en de boottochten op het meer van Furnas.

  Itá

  Door de bouw van de waterkrachtcentrale van Itá moesten de bewoners volledig verhuizen en alle bestaande historische gebouwen afbreken. De verplaatste historische gebouwen spelen nu een rol als culturele referentie van Itá voor toeristen en bevorderen de integratie van de gemeenschap en de waardering van het traject van hun voorouders.

  Orleans 

  Het Prinses Isabel openluchtmuseum, gelegen in de stad Orleans in Zuid-Brazilië. Het is het eerste openluchtmuseum in Latijns-Amerika. Het presenteert de traditionele kenmerken van kleine koloniale industrieën en stimuleert tegelijkertijd culturele projecten en acties waarbij de gemeenschap betrokken is.

  Pedro Gomes

  Pedro Gomes, bekend om zijn prachtige waterval en wandelpad, paste een Mude 1 Hábito (verander 1 gewoonte) programma aan om milieubehoud onderdeel van hun leven te maken. Het programma betrok de hele bevolking van Pedro Gomes met acties gericht op bewustwording en milieubehoud.

  Tibau

  De stad Tibau in de staat Rio Grande do Norte, Brazilië, is beroemd om zijn 7 km lange kustlijn die de zwemmers veiligheid en rust garandeert, die nu wordt versterkt door een gezamenlijke inspanning op scholen om het milieubewustzijn van de gemeenschap en de bij de toeristische activiteit betrokken actoren te versterken.

  Epitaciolândia

  Het reservaat Seringal Nova Esperanza, dat de steden Epitaciolândia en Chapulí doorkruist, is een reservaat voor duurzaam gebruik dat is opgericht om de paranoot en de rubberbomen te beschermen. Rubber is vandaag de dag nog steeds een belangrijke activiteit, niet alleen omdat het vele gezinnen ondersteunt, maar ook omdat het een strategische activiteit is voor het behoud en de bescherming van de bossen.

  Treze Tilias

  Treze Tirias, opgericht door een groep van 85 immigranten uit Oostenrijk, is nu een van de belangrijkste toeristische steden van Brazilië. Het is de vooruitgang, de ontwikkeling en de werkgelegenheid die het behoud van deze culturen mogelijk maakte dat de stad zich ordelijk kon blijven ontwikkelen zonder het karakter van een schone, rustige en veilige stad te verliezen.

  Galinhos

  Galinhos is voor toeristen een bevoorrechte plaats waar de fauna en flora worden aanschouwd. Lokale scholen organiseren een bewustmakingsproject op het gebied van toerisme en milieu, waardoor de plaatselijke gemeenschap zich bewust wordt van haar verantwoordelijkheid voor de culturele, natuurlijke, sociale en economische aspecten van de bestemming.

  Duurzaamheid

  Brazilië heeft belangrijke initiatieven en programma's voor de bevordering van groene praktijken en is bezig met de ontwikkeling van duurzamere toeristische bestemmingen.
  Het ministerie van Toerisme en Braztoa (Braziliaanse vereniging van touroperators) zijn verantwoordelijk voor de instelling van de Braztoa Duurzaamheidsprijs, de grootste prijs voor duurzaam toerisme in het land en erkend door de UNWTO.
  Deze organisaties ontwikkelden ook de Kaart voor duurzaam toerisme in Brazilië. , waarin de bekroonde initiatieven worden gepresenteerd en gepromoot.
  De kaart wil zichtbaarheid geven aan bedrijven en bestemmingen die zich inzetten voor meer duurzaamheid in de toeristische sector van het land.
  Foto © Thiago Japyassu

  Reistips van onze redacteuren

  8 - Ministério do Turismo

  Keurmerk voor verantwoordelijk toerisme

  In juni 2020 lanceerde het ministerie van Toerisme de Keurmerk voor Verantwoord Toerisme - Schoon en Veilig voor toeristische bedrijven en bestemmingen die de nodige veiligheids- en hygiënemaatregelen nemen in de strijd tegen Covid-19.
  Tot dusver hebben meer dan 23.000 toeristische dienstverleners het zegel gekregen en duizenden andere zijn ermee bezig. Dit initiatief is in het leven geroepen om de toeristische sector voor te bereiden op de geleidelijke hervatting van de activiteiten en om ervoor te zorgen dat toeristen zich weer veiliger voelen om te reizen.

  9 - Delyshows

  Probeer lokale voedingsmiddelen en producten

  Braziliaanse keuken is zwaar ondergewaardeerd! Terwijl Mexicaans eten de wereld heeft veroverd (om goede redenen!), zijn de meeste mensen niet bekend met Braziliaanse gerechten en hebben ze nooit de kans gehad om het te proberen.
  Als u dus in Brazilië bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om de immense variëteit aan lokaal fruit, peulvruchten en groenten te ontdekken, waarvan vele alleen in Zuid-Amerika te vinden zijn! De keuken in Brazilië verandert drastisch van regio tot regio, maar sommige ingrediënten zijn geliefd en worden dagelijks door alle Brazilianen gebruikt, zoals rijst, bonen en mandioca (cassave).
  En als u van zoet houdt, onze desserts zal zeker niet teleurstellen!

  10 - Obvious Magazine

  Geniet van de rijke cultuur

  Festivals, vieringen, ambachten, muziek en dansen in Brazilië zijn divers, authentiek en gewoonweg fascinerend - en u bent meer dan welkom om mee te doen! We houden ervan onze cultuur te delen, nieuwe vrienden te maken en plezier te maken.
  Plaatselijke ambachtslieden en kunstenaars steunen, naar restaurants en bars met livemuziek gaan, musea en galeries bezoeken, wandeltochten maken, op plaatselijke markten eten en deelnemen aan toerisme dat op de plaatselijke gemeenschap is gebaseerd (zoals in Araribá) zijn allemaal zeer goede manieren om ons te helpen onze tradities in stand te houden en een belangrijk aspect van het zijn van een verantwoordelijke reiziger.

  RJ

  Rondreizen

  Afhankelijk van de ligging van de plaatsen die u wilt bezoeken, is het vaak handiger om te vliegen, Brazilië is tenslotte enorm! Alle hoofdsteden en belangrijke bestemmingen zijn bereikbaar via nationale (en soms internationale) luchthavens. Het huren van een auto of het reizen per bus zijn echter ook zeer goede opties voor een meer trage manier van reizen. Bussen zijn betaalbaar en comfortabel, maar het huren van een eigen voertuig is geschikter om meer afgelegen plaatsen te bereiken en om meer vrijheid te hebben om van de landschappen en steden te genieten. Reizen met de trein is geen optie, omdat de spoorwegen alleen worden gebruikt voor het vervoer van goederen. Er zijn echter een paar uitzonderingen van schilderachtige treinroutes voor toeristen, zoals die in Rio Negrinhoeen van onze aanbevolen duurzame bestemmingen.

  Toerisme & Mensen

  Het toerisme in Brazilië is hoofdzakelijk binnenlands en regionaal (56% van de internationale toeristen zijn Zuid-Amerikanen), maar niettemin van groot belang voor het BBP van het land.
  Populaire bestemmingen - vooral strandbestemmingen - kunnen te maken krijgen met overtoerisme tijdens de zomervakantie, oudejaarsavond en carnaval; maar gezien de omvang van het land zijn er talloze alternatieve bestemmingen om uit te kiezen als u deze zeer toeristische gebieden wilt vermijden.
  De Brazilianen zijn zeer open en vriendelijk voor buitenlandse bezoekers, en als u een paar woorden Portugees kent, zal dat zeer nuttig zijn, aangezien Engels hier niet algemeen gesproken wordt.
  Foto © Vinicius Pontes

  Erkenningen op het gebied van duurzaamheid

  Brazilië heeft 9 bestemmingen die zijn opgenomen in de Top 100 Duurzame Bestemmingen 2021.

  Andere duurzaamheidscertificaten zijn te zien op hier (Engels) en hier (Portugees).

  Fernanda Rodak
  Fernanda Rodak
  Pagina-editor

  "Brazilië is een wereldwijd bekende hotspot voor biodiversiteit en een thuishaven voor een veelheid aan culturele uitingen. Het natuurlijke en culturele erfgoed en de immense verscheidenheid aan toeristische ervaringen in het land zijn waardevolle troeven voor het concurrentievermogen van het land.
  Maar nu we een tijdperk na Covid-19 voor ons zien, wordt duurzaamheid in het toerisme van cruciaal belang om veerkracht op te bouwen en de duurzame gezondheid van de ecosystemen van Brazilië en het welzijn van de gastgemeenschappen te garanderen. Dit zou ook zorgen voor een actieve bijdrage van de toeristische sector van het land aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling".

  Registreren

  Je hebt geen toestemming om te registreren