Volg ons

Lees in de volgende taal:

Japan

Harmonie, veerkracht en uniciteit: ontdek de vele kanten van het duurzame Japan.

Van Tokyo sky-line tot afgelegen plattelandsgebieden, JAPAN heeft zoveel te bieden voor reizigers. De geschiedenis van het land heeft deze bestemming, zijn cultuur en tradities zo uniek gemaakt. Met 70% van zijn grondgebied bedekt met bergen en bossen, biedt de archipel een diversiteit aan landschappen die het perfect maakt voor NATUURTOERISME en ecotoerisme.

Ecoreizen in Japan

Niet zeker waarheen?

Verken de mogelijkheden voor een verantwoorde reis

  GOEDE BESTEMMINGEN

  Ontdek impactgerichte bestemmingen die werden gecertificeerd of erkend door hun inspanningen

  Minamichita stad

  Minami Chita Town, omgeven door de zee, is een bekende toeristische bestemming met twee afgelegen eilanden. Het ligt 60 km ten zuiden van de stad Nagoya en is gemakkelijk bereikbaar, maar het strand wordt schoongehouden door een behoorlijke inspanning van het verminderen van afval en schoonmaakactiviteiten. Geniet van de schone kustlijn en de warme gastvrijheid van Minami Chita.

  Higashimatsushima Stad

  De stad Higashimatsushima ligt aan de oostkant van de baai van Matsushima, een van de drie meest schilderachtige plaatsen in Japan. De stad omvat Miyato eiland, het grootste van de eilanden verspreid in Matsushima Bay. Het eiland, Oku-Matsushima genaamd, heeft een archetypisch beeld van Japan behouden. De kustlijn is gekozen tot een van de 100 beste stranden van Japan.

  Hakone Stad

  Hakone is een natuurrijk warmwaterresort op anderhalf uur van Tokio in het Nationaal Park Fuji-Hakone-Izu in Japan. De stad met 11.000 inwoners ontvangt ongeveer 20 miljoen toeristen per jaar en weerspiegelt zijn lange hitory en natuur.

  Oguni Stad

  De Nabegataki-waterval is een kleine waterval van 10 m hoog en 20 m breed in de stad Oguni, prefectuur Kumamoto, Japan. Hij werd gevormd door de erosie van pyroclastische afzettingen in de loop der jaren, gekenmerkt door de zeer brede ruimte achter de waterval. In 2014 werd het Aso Geopark erkend als een "Global Geopark," beschouwd als een van de belangrijkste plaatsen in het Aso Geopark waar bezoekers de warmte van het Aso land kunnen voelen.

  Nasushiobara Stad

  Nasushiobara City ligt op 150 kilometer van de agglomeratie Tokio, in het noordelijke deel van de prefectuur Tochigi. Het stedelijk gebied ligt aan de voet van een natuurlijk berggebied met valleien en waterrijke gebieden, zoals Shiobara Hot Spring Village met een overvloed aan warm water dat behoort tot de Nasu Vulcanic Zone, op een hoogte van meer dan 200 meter boven de zeespiegel in een hooglandklimaat. De melkveehouderij bloeit en de productie van rauwe melk is de op drie na grootste van het land.

  Ozu

  Het oude kasteelstadje Ozu in de prefectuur Ehime kan bogen op een rijk cultureel erfgoed in een ongerepte natuurlijke omgeving, en er worden inspanningen geleverd om het te behouden en nieuw leven in te blazen. Kasteel Ozu (大洲城, Ōzujō) is een symbool van de stad aan de oever van de Hiji-rivier die ooit werd verlaten vanwege de veroudering.

  Aso stad

  De stad Aso ligt in de prefectuur Kumamoto, Japan. Het is een moderne stad, gesticht in  Prefectuur KumamotoJapan. Het is een product van de fusie van de voormalige stad Aso, die de stad Ichinomiyaen het dorp Namino. De stad is gelegen in de Aso Caldera.

  Vlakbij de stad ligt een van de eerste nationale parken van Japan, het Aso-Kuju National Park. Het park is een essentiële plaats om te bezoeken voor wandelingen, buitensporten, of warmwaterbronnen. In het midden van dit alles ligt Mt. Aso, een ingestorte caldera en het meest actieve vulkanische gebied in Japan.

  Shodoshima Stad

  Shodoshima (小豆島, Shōdoshima) is het op een na grootste eiland in de Seto Binnenzee en een van de eerste eilanden die in de scheppingsmythe van Japan uit de goden zijn geboren. De naam betekent letterlijk "klein boneneiland", wat technisch gezien verwijst naar de azuki-boon, die van oudsher een producent van sojasaus is en nu zelfs bekend staat om zijn olijfplantages. Bovendien trekt Shodoshima bezoekers aan met zijn mediterrane sfeer, stranden, badplaatsen, kustlandschappen en een bergachtig binnenland met een van de beroemdste kloven van Japan, de Kankakei-kloof.

  Gero-spa Stad

  Geniet van de charme van een bergdorpje in Gero Onsen, een van de drie beste warmwaterbronnen van Japan!
  Gero Onsen (Gero Hotspring) werd voor het eerst ontdekt bij de top van Yugamine, een vulkaan die naar verluidt 100.000 jaar geleden is uitgebarsten, tijdens het Tenryaku tijdperk (947-957), het midden van de Heian periode.

  Obuse Stad

  De stad Obuse, gelegen in het noorden van de Nagano Prefectuur, staat bekend als "de stad van kastanjes, Hokusai en bloemen". Ervaar het historische stadsbeeld dat bekend staat als Shinshu's "Klein Kyoto" en geniet van een gesprek met de plaatselijke bevolking in de open tuin!

  GOED OM TE WETEN

  Duurzaamheid

  De natuur is diepgeworteld in het leven van de Japanners en daarom is ecotoerisme een prachtige manier om zowel de Japanse cultuur als het landschap te ontdekken. Japan heeft nu zijn eigen duurzaam toerisme normen voor bestemmingen geaccrediteerd door de GSTC waaruit blijkt dat het land zich inzet om bestemmingen te begeleiden bij het implementeren van duurzaam toerisme. Dankzij hun inspirerende verhalen en harde werk zijn veel bestemmingen door Green Destinations geselecteerd als Top 100-bestemmingen in 2020.

  Toerisme & Mensen

  Zoals veel bestemmingen heeft Japan veel toeristische hotspots die snel overvol kunnen raken. En de situatie verslechtert meestal tijdens het hoogseizoen, met name in de lente en de herfst.
  De laatste jaren is het wangedrag van toeristen toegenomen op heilige plaatsen, maar ook op natuurgebieden of zelfs gewoon in treinen, wat leidt tot strengere regels in bepaalde toeristische gebieden. Inwoners zijn echter altijd zeer enthousiast en altijd blij om hun gewoonten en tradities aan bezoekers voor te stellen, en Japan blijft een van de veiligste landen om te bezoeken. De mensenrechten worden goed gerespecteerd.

  GOEDE REISTIPS

  GOEDE REISTIPS

  Reizen met de trein

  Japan heeft fantastische treinlijnen en staat bekend om zijn perfecte stiptheid en service. Grote steden, kleinere steden, toeristische attracties, u kunt zoveel plaatsen bereiken terwijl u onderweg geniet van prachtige landschappen. Vergeet niet uw Japan Rail Pass te boeken voordat u naar Japan gaat! Het geeft u onbeperkt toegang tot de meeste Shinkansen treinen, Japan Railway Lines en sommige metrolijnen in Tokio. Er zijn ook regionale passen beschikbaar. De website Hyperdia zal uw beste vriend zijn om uw reis met de trein te organiseren.

  Afval en recycling

  Japanse mensen en bezoekers houden van gemakswinkels, ook wel conbini. De hoeveelheid plastic verpakkingen en tassen vormt echter nog steeds een belangrijk probleem in Japan. Aarzel niet om verkopers te vertellen dat u geen plastic zakje nodig hebt door simpelweg te zeggen: sonomama de kudasai, (wat betekent "gewoon zo, alsjeblieft" of "geen tas, dank u"). En vergeet niet uw eigen boodschappentas mee te nemen. Veel bezoekers zijn ook verbaasd over het gebrek aan vuilnisbakken wanneer ze in Japan in parken of buiten eten. Gewoonlijk nemen Japanners hun eigen vuilnis mee naar huis, dus doe alstublieft hetzelfde. Laat geen afval achter en gooi het weg wanneer mogelijk door de afvalscheiding in acht te nemen. U kunt ook afvalbakken vinden voor sommige buurtwinkels bijvoorbeeld.

  Ga naar het noorden!

  Aangezien veel van de meest bezochte plaatsen ten zuiden van Tokio liggen, is het noorden van Japan op de een of andere manier verlaten door buitenlandse bezoekers. Als je echter op zoek bent naar lange wandeltochten en adembenemende natuur, ga dan naar het noorden! Van kersenbloesems bekijken in Hirosaki, tot wandelen langs het Michinoku kustpad en skiën op het noordelijke eiland Hokkaido, er staan je vele natuurgerelateerde activiteiten te wachten. Een klein pluspuntje: Niseko Town en Kamaishi, twee van onze 2020 Top 100 Bestemmingen, liggen in het noorden van Japan!

  Spring op een fiets!

  Eenmaal in Japan zul je veel locals op de fiets zien. Fietsen is een zeer aangename manier om Japan te bezoeken en het huren van een fiets is gemakkelijk en vrij goedkoop in het land. Dus zodra je buiten Tokyo bent, vergeet deze optie niet! Fietsen op het Japanse platteland en in steden als Kyoto, is een prachtige ervaring die je snel van de ene plaats naar de andere brengt, telt als je dagelijkse work-out sessie en spaart de planeet.

  Registreren

  Je hebt geen toestemming om te registreren