Volg ons

Duitsland

Gevarieerde cultuur, fascinerende natuur van Noordzee tot Alpen en boeiende steden

Lees in de volgende taal:

Duitsland, gelegen in het hart van Europa, is een ideale bestemming voor elk soort vakantie. Of het nu een actieve, stedelijke, culturele of educatieve vakantie is, er is voor elk wat wils. Duitsland is opgedeeld in 16 deelstaten en elke regio heeft zijn eigen diverse spannende vakantiebestemming. Bezoekers die van het strand houden, kunnen zich richten op de noordelijke gebieden en de beroemde eilanden. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen beter naar het zuiden van het land gaan. Beieren herbergt talrijke bergen, waaronder de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Duitsland telt ook talloze kastelen en paleizen en de Rijn/Moezelstreek met zijn wijngaarden is al even bezienswaardig. Cultuurliefhebbers komen in Duitsland niets te kort. Bestemmingen zijn er genoeg; de populairste steden zijn Berlijn, Hamburg, Dresden of München. Imposante gebouwen zoals de Dom van Keulen of de Dom van Aken staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zouden op het lijstje van een reiziger moeten staan.

Aanbevolen bestemmingen

Groen blad

Bestemming is erkend voor hun duurzaamheidspraktijken

Wit blad

De bestemming is bekroond en gecertificeerd voor duurzaamheid

Goed reisprogramma gecertificeerde bedrijven

Je mag niet missen

Andere bestemmingen

Omgeven door het voor de Harz typische berglandschap biedt het kuuroord Bad Grund een gezond klimaat en het uitgangspunt voor vele avonturen in het omliggende bos. In deze weelderige en groene omgeving is de diversiteit van de natuur in haar zuiverste vorm te vinden - in feite zijn er boomsoorten uit alle werelddelen te vinden in dit levendige natuurgebied.

Duurzaamheid

De Duitse federale regering heeft een uitgebreide duurzaamheidsstrategie ontwikkeld op basis van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn aangenomen. Duitsland biedt begeleiding met behulp van de praktische gids "Duurzaamheid in het Duitse toerisme - vereisten, aanbevelingen, implementatiehulpmiddelen". Deze is opgesteld door de Duitse Toerismevereniging (DTV) samen met het Bondsministerie voor Milieu, Natuurbehoud, Bouw- en Nucleaire Veiligheid en het Bundesamt für Naturschutz, evenals BTE Tourismus- und Regionalberatung.
Foto: De Moezelvallei
Groene vakantie in Duitsland

Hoe kom ik daar

Duitsland is goed verbonden met zijn buurlanden. De infrastructuur is goed georganiseerd en men kan Duitsland bereiken via:

Trein - De treinen van Deutsche Bahn kunnen vanuit de steden in de buurlanden worden genomen en kunnen worden gebruikt om naar elke stad in het hele land te reizen. Deutsche Bahn biedt de klant de mogelijkheid om de koolstofuitstoot te compenseren.

Bus - De Duitse maatschappij Flixbus biedt intercity busdiensten aan in heel Europa.

Lucht - Luchthavens over het hele land vergemakkelijken internationale verbindingen. Koolstofvoetafdruk kan ook worden gecompenseerd.

Groene vakantie in Duitsland

Rondreizen

Duitse steden zijn goed met elkaar verbonden en reizigers hebben de keuze tussen:

Trein - Deutsche Bahn of kleinere diensten zoals Flixbus-Train vervoeren mensen door het hele land.

Bus: Bus- en touringcarreizen zijn een prima optie. Flixbus, IC Bus of Blablabus pendelen tussen steden en dorpen. Elke stad of gemeente heeft zijn eigen regionale busvervoersysteem.

Auto: Duitsland heeft een uitgebreid netwerk van goed onderhouden wegen. De grote verbindingswegen zijn: Snelwegen (Autobahn) of autowegen op het platteland (Landstraße).

Autodelen: Duitsland staat bekend om zijn geweldige opties om een rit te delen. De meest populaire heet Blablacar.

Fiets: Overal zijn fietspaden te vinden (aangegeven op de plaats van de weg). Bovendien biedt de Deutsche Bahn aan om gemakkelijk te pendelen door uw fiets mee te nemen in de trein.

Toerisme & Mensen

Duitsland biedt verantwoord toerisme aan en streeft ernaar de eerbiediging van de mensenrechten en de invoering en handhaving van sociale en milieunormen te bevorderen. Het land doet zijn best om zo toegankelijk, inclusief en drempelvrij mogelijk te zijn. Het Duits Verkeersbureau geeft informatie over zaken die mensen die met speciale behoeften reizen, moeten weten. Die informatie omvat onder meer het nationale spoorwegnet, de speciale mobiliteitshotline van Deutsche Bahn, barrièrevrij, steden, enz.
Foto: München, Engelse Tuin

Reistips van onze redacteuren

Groene vakantie in Duitsland

Maak kennis met het Duitse stadsleven

Duitsland is een van de dichtstbevolkte landen en heeft daarom een groot aantal steden. De hoofdstad van het land, Berlijn, is een van de beroemdste. Mensen van over de hele wereld trekken al jaren massaal naar Berlijn. Geen wonder, want de stad betovert je met zijn geheel eigen charme. Elke wijk in Berlijn is anders en biedt u vele hoogtepunten. Wat dacht u van een shoppingtrip door de Friedrichstraße, een rondleiding langs de vele cafés en tweedehandswinkels in Prenzlauer Berg of een zondagse wandeling door het Mauerpark?

Groene vakantie in Duitsland

Kijk eens naar de Duitse strandboulevard

Duitsland ligt dan wel niet in de tropische klimaatzone, maar heeft toch lange en fijne zandstranden, een schilderachtig duinlandschap en kristalhelder water te bieden. De Oostzee en de Noordzee-eilanden bieden alles wat u nodig hebt voor een perfecte vakantie aan zee. Windsurfers, kitesurfers en zeilers vinden op veel plaatsen de ideale windomstandigheden.

Groene vakantie in Duitsland

Neem deel aan traditionele vieringen

Elke Duitse regio heeft zijn eigen traditionele vieringen. Beroemd zijn de carnavalsevenementen in de lente, waar iedereen zich verkleed en geniet van de optochten met vrienden in de straten. Maar het feest van de herfst mag je niet missen wanneer iedereen zich in dirndl en lederhosen hult om het Oktoberfest in München, Beieren te vieren. De Duitsers vieren graag feest en verwelkomen altijd iedereen hartelijk om samen met hen te dansen in een van de vele feesttenten.

Groene vakantie in Duitsland

Afvalscheiding voor recycling

Duitsland is ver gevorderd met zijn recyclingschema's en het maakt deel uit van ieders levensstijl. Er is het gebruikelijke afvalscheidingssysteem dat is onderverdeeld in kleuren:

BRUIN - organisch afval

ZWART - huishoudelijk afval

BLAUW - papier

GEEL - plastic verpakking (gemarkeerd met een groene punt, anders ZWART)

Voor plastic en glazen drinkflessen en drankblikjes is het de norm om ze bij supermarkten in te leveren. Dit wordt een "Pfand"-systeem genoemd, vergelijkbaar met het terugvragen van statiegeld.

Goede plaatsen om te verblijven

Boek uw groene hotel via EcoHotels!

EcoHotels is opgericht in 2020, als een verantwoordelijk en duurzaam alternatief voor de grote en dominante online reisbureaus (OTA's), waarvan het business model en de hoge commissies de identiteit, het concept en de bottom line van individuele hotels ernstig decimeren. De missie van EcoHotels is om een community voor hotels te zijn, waarin kennis en best practices worden gedeeld en waarin zij aan zij staan om duurzaamheid in de reisindustrie te bevorderen.

We hebben met vele jaren in de horeca ook een vraag naar duurzame en gecertificeerde hotels ervaren, waarom we ook een gemeenschap voor reizigers willen zijn, die er belang aan hechten om zo verantwoord mogelijk te handelen, en een betrouwbare bron van informatie willen hebben - die ook zo duurzaam mogelijk willen reizen, door het ondersteunen van hoogwaardige, gecertificeerde hotels en het helpen om reizen een kracht voor het goede te maken over de hele wereld.

In deze pagina vindt u een selectie van accommodaties die beschikbaar en boekbaar zijn via EcoHotels.

Erkenningen op het gebied van duurzaamheid

Groene vakantie in Duitsland

De Duitse duurzaamheidsprijs is een onderscheiding voor bedrijven, lokale gemeenschappen en steden die er bijzonder goed in slagen om met hun producten en diensten milieu- en sociale uitdagingen aan te gaan en daarbij duurzaamheid als een economische kans gebruiken.

Duitse Raad voor Duurzame Ontwikkeling:

"Duurzame ontwikkeling betekent dat milieuaspecten
op voet van gelijkheid met de sociale en economische aspecten.
Duurzaam beheer betekent dus dat wij ecologisch verantwoord moeten blijven,
sociale en economische structuren achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen.
Geen van de drie is mogelijk zonder de andere twee."

Registreren

Je hebt geen toestemming om te registreren