Volg ons

NOORD-IERLAND

Een wereld van bomen, turf en water. Als eiland is Noord-Ierland een ideale bestemming om duurzaamheid centraal te stellen.

Noord-Ierland is een geweldige bestemming voor lokale cultuur. Het Culturally Curious project in 2019 heeft Noord-Ierland stevig op de kaart gezet, met name voor Iers/Spaans/Schots historische banden. Van de woeste kust van Noord-Antrim tot de drukte van Belfast, de grensstad Newry en alles daartussenin is er voor elk wat wils. Paddleboarden, wandelen in de Mourne, fietsen op het jaagpad langs het kanaal van Newry naar Portadown, kajakken op de rivier de Bann, Noord-Ierland heeft het allemaal. Vanuit Bangor kunt u de glorie van de North Antrim kust zien.
Noord-Ierland

Niet zeker waarheen?

Verken de mogelijkheden voor een verantwoorde reis

GOEDE BESTEMMINGEN

Momenteel is er geen duurzaam toerismeaanbod dat aan onze criteria voldoet. Bestemmingen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid worden aangemoedigd contact op te nemen met het Good Travel Guide .

GOED OM TE WETEN

Duurzaamheid

Duurzaamheid en groen toerisme worden niet algemeen begrepen, behalve in Belfast, waar de hub Weaverscross nog in aanbouw is en waar hernieuwbare energie is ingebouwd.

Stena Line en P&O bieden beide goede diensten naar Schotland en Liverpool vanuit de havens in Belfast en Larne. Het treinnetwerk, Translink, is schoon, comfortabel en goed geregeld. De busdiensten in landelijke gebieden kunnen traag zijn, maar Noord-Ierland is niet erg groot. Grensoverschrijdende bus- en treindiensten bieden uitstekende duurzame opties.

Toerisme & Mensen

Noord-Ierland is goed uit de problemen gekomen. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Het is veilig voor bezoekers, hoewel het niet aan te raden is om in het openbaar over politiek te praten. Noord-Ierland is tegenwoordig multicultureel, met veel mensen uit Spanje, Polen en Litouwen. In de Mournes zijn al gevallen van overtoerisme gemeld.

GOEDE REISTIPS

Dagreis

Noord-Ierland biedt u een aantal leuke dagtochten. U kunt een lokale veerboot nemen van de kust van North Antrim naar Rathlin Island, met de trein van Belfast naar Bangor en de prachtige stranden en de zee bezoeken. Overweeg de bus te nemen naar Craigavon en geniet van de rust van de Craigavon Lakes. Of naar Lough Neagh, een natuurreservaat.

Afvalscheiding voor recycling

Denk bij gescheiden afvalverwerking aan deze kleurcode: GROENE bak voor glas BLAUW voor papier en karton GEEL voor plastic en metaal RODE batterijen Aparte WITTE bak voor herbruikbare kleding.

LANDEN IN DE BUURT VERKENNEN

1TP10NOORD-IERLAND

Registreren

Je hebt geen toestemming om te registreren