Volg ons

Spanje

Lees in de volgende taal:

Spanje

Het vieren van diversiteit in al haar vormen

De diversiteit van de Spaanse landschappen is even immens als haar culturele erfgoed. Van de afgelegen Pyreneeën tot de woeste Atlantische kliffen die eindigen in de verrukkelijke Middellandse Zeekusten. De cultuur, zowel de voorouderlijke als de levende, is het resultaat van een historisch kruispunt dat zich kristalliseert in een voortreffelijke gastronomie, grote wijnen, en unieke architectuur en artistieke uitingen.

Lees verder om meer te weten te komen over duurzaam toerisme in Spanje!

Spanje - Vlaggen

Niet zeker waarheen?

Verken de mogelijkheden voor een verantwoorde reis
  Groen blad

  Bestemming is erkend voor hun duurzaamheidspraktijken

  Wit blad

  De bestemming is bekroond en gecertificeerd voor duurzaamheid

  Goed reisprogramma gecertificeerde bedrijven

  Goede bestemmingen

  Ontdek impactgerichte bestemmingen die werden gecertificeerd of erkend door hun inspanningen

  GOED OM TE WETEN

  Duurzaamheid

  Het zeer gewaardeerde goede Spaanse weer is niet alleen een toeristische attractie, maar ook een belangrijke bron voor de energietransitie die de economie langzaam koolstofvrij maakt. Spanje heeft het voortouw genomen in de zonne-energiesector in Europa en is het zesde land ter wereld met een grotere capaciteit aan zonne-energie. Spanje zet zich serieus in voor de bestrijding van de klimaatverandering, aangezien de gevolgen daarvan zich nu al doen gevoelen: minder regen en een groter risico op verzuring in het zuidelijke deel van het land.

  Toerisme & Mensen

  Spanje is een van de meest bezochte landen in Europa, maar de populairste bestemmingen zijn niet altijd de meest duurzame. Reizen zonder het milieu te schaden en tegelijk de plaatselijke gemeenschap ten goede te komen, is een modaliteit die stilaan aan belang wint op sommige Spaanse bestemmingen. Er zijn al 8 bestemmingen die zich hebben aangesloten bij en een compromis hebben gesloten met Green Destinations, wat een bewijs is van hun inzet voor verantwoord toerisme.

  GOEDE REISTIPS

  Duurzaam toerisme in Spanje

  Voordelen van de trein

  Profiteer van de kortingen die worden aangeboden als u met de trein door Spanje reist. Als u met de trein reist, kunt u korting krijgen op culturele bezoeken (AVE) of unieke ervaringen (Tren dels Llacs).

  Spanje duurzaam toerisme

  Hou het lokaal

  Het ondersteunen van culturele evenementen en lokale ambachten zal niet alleen de economie van de lokale bevolking verbeteren, maar uw herinneringen zullen authentieker zijn. Houd er echter rekening mee dat religieuze en traditionele evenementen (zeer gebruikelijk en populair in Spanje) niet voor toeristen zijn gecreëerd, probeer u er niet mee te bemoeien. Ontdoe u van vooroordelen of stereotypen uit het verleden en bouw gezonde relaties op met de lokale bevolking, het zal uw betrokkenheid en vreugde vergroten.

  Duurzaam toerisme in Spanje

  Afvalscheiding voor recycling

  Voor gescheiden afvalverwijdering, onthoud deze kleurcode:
  GROENE bak voor glas; BLAUW voor papier en karton; GEEL voor kunststoffen, metaal en tetrabriketten; BRUIN voor organisch materiaal; GRIJS voor restafval (niet-recycleerbaar); en een specifieke WITTE container voor medisch afval.

  Voor alle andere soorten afval (textiel, olie, enz.) is er altijd wel een "Punto Limpio" (plaatselijke afvalvoorziening) waar u uw afval kunt afgeven. Volg deze link om de dichtstbijzijnde Punto Limpio te vinden.

  Duurzaam toerisme in Spanje

  Rondreizen

  De gemakkelijkste en snelste manier om Spanje te ontdekken is met de hogesnelheidstreinen (AVE): Een snel, veilig en duurzaam vervoer, waardoor de reis zelf deel uitmaakt van een unieke ervaring. Bovendien kunt u, als u deze treinen kiest om te reizen, kortingen krijgen voor culturele bezoeken en kennismaken met enkele van de belangrijkste Spaanse steden. Het is ook mogelijk om met de bus naar elke uithoek van Spanje te gaan via de busmaatschappij ALSA of met autodelen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor een duurzame reis in Spanje!

  GOEDE VERBLIJFPLAATSEN

  Ecohotels logo
  Boek uw groene hotel via EcoHotels!

  EcoHotels is opgericht in 2020, als een verantwoordelijk en duurzaam alternatief voor de grote en dominante online reisbureaus (OTA's), waarvan het business model en de hoge commissies de identiteit, het concept en de bottom line van individuele hotels ernstig decimeren. De missie van EcoHotels is om een community voor hotels te zijn, waarin kennis en best practices worden gedeeld en waarin zij aan zij staan om duurzaamheid in de reisindustrie te bevorderen.

  We hebben met vele jaren in de horeca ook een vraag naar duurzame en gecertificeerde hotels ervaren, waarom we ook een gemeenschap voor reizigers willen zijn, die er belang aan hechten om zo verantwoord mogelijk te handelen, en een betrouwbare bron van informatie willen hebben - die ook zo duurzaam mogelijk willen reizen, door het ondersteunen van hoogwaardige, gecertificeerde hotels en het helpen om reizen een kracht voor het goede te maken over de hele wereld.

  In deze pagina vindt u een selectie van accommodaties die beschikbaar en boekbaar zijn via EcoHotels.

  Registreren

  Je hebt geen toestemming om te registreren