Volg ons

Slovenië

Een mondiale, groene & boutique bestemming voor de veeleisende bezoeker

Lees in de volgende taal:

Slovenië ligt in een klein hoekje van Europa, maar omvat vier verschillende werelden: de Alpen, de mediterrane kustplaatsen, de kalkstenen heuvels (karst), en de oostelijke vlakten. 60% van Slovenië is bedekt met bos. Meer dan een derde van het land is beschermd voor natuurbehoud. Daarom bloeit in Slovenië het duurzaam toerisme.
Sommige van de mooiste plaatsen zijn nog vrij onbekend. Ze bieden een ongerepte natuur en oude tradities, waaronder het maken van eten en drinken, zoals speciale bieren en wijnen
Meer informatie over de Sloveense Green Destinations, ervaringen en rondleidingen op www.slovenia-green.si

 

Duurzaamheid

In 2016 werd Slovenië door Green Destinations erkend als 's werelds eerste groene landbestemming. Dit is het resultaat van hard werk van de Sloveense toeristische dienst (STB).

Hoe kom ik daar

Er zijn drie internationale luchthavens in Slovenië, maar naar Slovenië reizen kan duurzamer en eenvoudiger. Rechtstreekse treinen verbinden de grootste Sloveense steden met belangrijke steden van alle buurlanden. U kunt Slovenië ook bereiken met internationale langeafstandsbussen die de grotere Europese steden met elkaar verbinden. U kunt zelfs aan boord gaan van een catamaran tussen Venetië en Koper.

Kavalir

Rondreizen

Treinen brengen u naar de meeste grotere steden in Slovenië en elk deel van het land is per bus bereikbaar. Men rijdt met de auto naar gebieden die moeilijker te bereiken zijn (met behulp van car-rent en car-share ook). Ride-share wordt door veel mensen gebruikt om tussen de verschillende delen van het land te reizen. Bovendien hebben sommige steden ook fiets-share en scooter-share systemen.

Om meer van het duurzame toerisme in Slovenië te genieten, kunnen geïnteresseerden ook lange afstanden wandelen. U kunt wandelen over het Sloveense bergwandelpad, de Europese langeafstandspaden E6, E7 en E12, de Camino (Jakobsroute), de route van Sint-Maarten van Tours en het Alpe-Adria pad.

Toerisme & Mensen

Slovenië is een populaire bestemming geworden. Dit is 's zomers te zien in het centrum van Ljubljana, in Bled en in het noordelijke deel van de Socha-vallei. Daarom neemt het Sloveense Bureau voor Toerisme nu maatregelen om overtoerisme te voorkomen.
Het is een zeer veilig land voor reizigers en de mensenrechten worden er zeer goed gerespecteerd.

Reistips van onze redacteuren

BelaKrajina - Reka Kolpa

Vermijd over-toerisme!

Slovenië is nog relatief onbekend bij grote mensenmassa's en probeert overtoerisme te vermijden. Als u Ljubljana en Bled echt wilt bezoeken, overweeg dan om in het laagseizoen te komen. Of beter nog, er zijn zoveel minder toeristische plaatsen om te bezoeken en het duurzame toerisme van Slovenië te steunen. Ze zitten vol met stedelijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid en topservice die je in alle rust kunt verkennen. Uw zintuigen zouden u dankbaar zijn.

Destinacijske fotografije, Ptuj, foto: Mankica Kranjec/Turizem Ptuj

Bezoek onze topbestemmingen

Geïnteresseerd in natuur en menselijkheid? Bezoek Slovenië, waar we al eeuwenlang leven en meer doen dan alleen over duurzaamheid spreken. Ontmoet mensen en onthul de geschiedenis van de oude steden terwijl uw ogen genieten van de pracht van de natuur. Het is mogelijk om in één dag te genieten van duurzaam toerisme in Slovenië. Maar om het Middellandse Zeegebied, de Alpen en de Pannonische vlakte te bezoeken, zou u misschien langer willen blijven. Leer over de geschiedenis, maak contact met de mensen, en probeer het regionale eten!

Iedereen moet eten.

Op het kruispunt van de Slavische, Germaanse en Romaanse keuken kunt u van alles en nog wat verwachten. Terwijl restaurants met Michelinsterren nieuw zijn in Slovenië, verwennen oude dorpsherbergen, berghutten en boerderijtoerisme gasten met de keuken van onze grootmoeders. Houd u niet in, niemand zal hongerig achterblijven, en iedereen zal een bevredigende ervaring meenemen.

Ontdek Slovenië met het openbaar vervoer: 12 groene topbestemmingen in 14 dagen!

Ontdek Slovenië met het openbaar vervoer : Deel I
7 groene topbestemmingen in 7 dagen!

Voorgestelde plaatsen om te bezoeken

Alpen Slovenië

Geniet van een bergbriesje in een stedelijke omgeving net onder de meest oostelijke toppen van de Alpen. Het westelijke deel van de regio is gewijd aan actie, het oostelijke meer aan ontspanning. Neem de tijd om de alpiene bergen en rivieren te bezoeken, te kajakken en te kamperen in het westen, of neem gezinsvakanties in de oostelijke valleien en heuvels.

Activiteiten in de natuur

Neem een pletna boottochtje naar Bled Eiland, klim naar de Kasteel van Bledverfris je in de sprankelende Bohinj meer wateren. Beklim de toppen van het Triglav Nationaal Park en bezoek talrijke hutten bij hooggelegen bergmeren. Verleng de reis met een schilderachtige museumtrein langs Soča Vallei gewoon tot aan de Middellandse Zee. Maak kennis met wildwater raften, canyoning, en vissen in de Soča rivier.

Ontspannen in het groen

Men kan onvergetelijke herinneringen maken door te verblijven in toeristische boerderijen in Solčavsko, waar gletsjerdalen worden omringd door het Karavanke gebergte. Wandelen in het Pohorje massief betekent in het warmere jaargetijde groene tinten ontdekken in land, bossen en moerasmeren. s Winters wachten hier de grootste skigebieden van Slovenië op u, slechts bergopwaarts van Mariborde Sloveense gastronomische metropool.

VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

Solčava Panoramische Weg (fietstocht met prachtig uitzicht over Karavanke pieken); Lovrenška jezera & Pohorje; Velika planina.

Thermisch Pannonisch Slovenië

Welzijn is het buzz-woord hier in het land van de geneeskrachtige wateren. Laat u verwennen in natuurlijke kuuroorden (sommige met een lange geschiedenis) die in de buurt liggen van 1000 jaar oude stadjes! Vele liggen tussen zonnige heuvels met wijngaarden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan toeristische boerderijen met een authentieke en hartige lokale keuken!

Welzijn en ontspanning

Thermaal en mineraalwater zijn de basis voor wellness behandelingen in Rimske termeRadenci, Rogaška, en andere kuuroorden. Maar andere hotels, appartementen, toeristische boerderijen of glamping - ze verbinden u allemaal met de natuur en de lokale keuken, die gebaseerd is op lokale ingrediënten en recepten die al honderden jaren oud zijn. Het wijnbouwgebied staat vooral bekend om witte wijnsoorten, maar de lokale bevolking is bijzonder trots op sommige inheemse wijnen en wijnen met beschermde geografische aanduidingen.

Geschiedenis

Kastelen en kloosters geven een inkijkje in onze geschiedenis. Niet alleen de historische steden Ptuj, Celje, Novo mesto, Kostanjevica na Krki, Žužemberk, en Metlikamaar ook Ptuj en Celje kastelen, een reeks kastelen in de regio Posavje, en diverse kloosters en conventen, zoals Žiče en Olimje, die verband houden met de tradities van kruidenkunde, kaasmaken, chocolade maken, enz. zijn een bezoek waard.

VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

Velenje Ondergronds (een gastronomisch avontuur); Rivier Mura ecosysteem.

Middellandse Zee &
Karst Slovenië

De Sloveense kust is kort, slechts 40 kilometer lang, maar daarom niet minder interessant. In het zuiden van de regio volgen oude middeleeuwse vissersstadjes, authentieke en beschermde natuurkusten en moderne hotelresorts elkaar even snel op als toeristische jachthavens.Wil je gewoon de zilte wind ruiken of is het leren kennen van het land en de gebruiken belangrijker voor je? In het binnenland kunt u genieten van de mediterrane keuken. Daar zullen uw zintuigen u dankbaar zijn en nooit meer vergeten!

Stedelijke activiteiten

De kustplaats Piran doet ons denken aan het middeleeuwse Venetië, de historische kernen van Izola en Koper ons de geschiedenis inloodsen. Het toeristische centrum aan de kust is Portorož vanwege de evenementen die de hele dag duren.

Verwen uzelf met smaak en natuur

De overblijfselen van de zoutpannen ons herinneren aan een voorbij moeilijk leven. Het wordt vandaag alleen gepresenteerd om de herinnering levend te houden. De ondergrondse wereld van Postojna Grot en Škocjan Grotten zal je mond open vallen. Maar de schoonheid van wit Lippizaner paardenthuis hier in de Karst, zal je hart openen.Als je langs de Soča Vallei voorbij Brda naar het noorden in de richting van de heuvels, moet u een stop maken. Proef de plaatselijke gerechten en vooral de wijnen die dit land op de overgang van de Middellandse Zee naar de Alpen te bieden heeft.

VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

Vipava vallei (wereldberoemde wijnen, fruitfeesten).

Ljubljana &
Centraal Slovenië

Een goed uitgangspunt om verliefd te worden op de bijzonderheden van Slovenië. De hoofdstad leeft met duizend gezichten van stedelijke cultuur en kunst, festivals en evenementen. Het is verbonden met het moeras waar het oudste wiel ter wereld werd ontdekt. Groene paden rond Centraal Slovenië leiden naar plaatsen van het UNESCO erfgoed van de mensheid en oerbossen.

Stedelijke culturele ervaring

Ontdek Plečnik's Ljubljana in het culturele centrum van Slovenië, beklim het kasteel, maak een boottocht. Bezoek musea en galeries, geniet van festivals en tal van andere evenementen. Slenter door het oude centrum van Kamnik en wandel de Velika planina Plateau. Laat ook het proeven van herderskaas en andere lokale gerechten niet aan u voorbijgaan.

Ongerepte natuurlijke ervaring

Op zoek naar bruine beren en boshoning, wandelend door de meest ongerepte natuur en oerbossen in Kočevje regio. Of geniet van het zwemmen in de warmste rivier van Slovenië Kolpa op het kruispunt van religies en nationaliteiten in de EDEN-bestemming in Bela Krajina.

VOORGESTELDE REIZEN & TOURS

Moustache Tour (culturele fietstocht door Ljubljana); Ljubljana kasteel voor u (kasteel en culinaire ervaring in een middeleeuws fort).

Erkenningen op het gebied van duurzaamheid

Logo2021

Slovenië werd opgenomen in de 2020 Global Top 100 Duurzame Bestemmingen.

ITB Berlijn 2020 Beste van Europa

Slovenië heeft op ITB Berlijn de prijs voor "Best of Europe" gekregen 2020.

Eslovenië. Maja
Mrs. Maja Pak
Directeur van de Sloveense dienst voor toerisme (STB)

"Deze pandemie heeft de grootste crisis tot nu toe in het toerisme teweeggebracht, maar heeft ook de voordelen van Slovenië onderstreept: we hebben de afgelopen tien jaar consequent duurzaam en verantwoord toerisme ontwikkeld, en we kunnen zeggen dat Slovenië vandaag de dag een type bestemming is geworden waar toekomstige reizigers naar op zoek zullen gaan, groen en veilig. De 2020 Sustainable Top 100 Destination Award in de categorie Best of Europe, die we dit jaar op de ITB Berlijn hebben gekregen, bewijst dat onze beslissing voor de ontwikkeling van verantwoord toerisme de juiste was. We zijn nog trotser op het feit dat het aantal leden van het groene programma voor Sloveens toerisme dit jaar is gegroeid en dat veel bedrijven ondanks de moeilijke omstandigheden belangstelling hebben getoond om mee te doen. Dit toont aan dat het engagement voor duurzaamheid in Slovenië wijdverspreid is en in alle sectoren van onze toeristische sector kan worden gevonden, niet alleen op nationaal niveau. Als duurzaamheid de kern van al onze activiteiten vormt, zelfs in deze ongekende tijd, zal het toerisme veerkrachtiger worden en zich sneller herstellen."

Rasto Kirn
Pagina-editor

Onderzoeker en fijnproever in hart en nieren, geregistreerd architect en ruimtelijk planner van beroep. Vanwege zijn liefde voor reizen en het beroep van zijn vrouw, waagde hij zich in de toeristische wateren. Actief in de beginfase van de ontwikkeling van toeristische projecten. Gevestigd in Maribor, de op één na grootste stad van Slovenië. Presenteert zijn regio op sociale media en noemt Maribor de foodie-hoofdstad van Slovenië op basis van zijn eigen internationale ervaringen.

Registreren

Je hebt geen toestemming om te registreren