Volg ons

Lees in de volgende taal:

PORTUGAL

Geschiedenis, cultuur en natuur in perfecte balans

Portugal heeft een uitzonderlijk aanbod van goed beschermde landschappen en natuurgebieden, veel vrijetijdsactiviteiten en een overweldigend cultureel erfgoed, waar traditie en moderniteit samengaan. Zijn keuken, heerlijke wijnen en gastvrije mensen, maken dit een geweldige bestemming voor de verantwoordelijke reiziger. In maart 2019 won Portugal de Best of Europe Award voor duurzaam toerisme op ITB Berlijn, 's werelds grootste toerismebeurs.

ecoreizen in Portugal

Niet zeker waarheen?

Verken de mogelijkheden voor een verantwoorde reis
  Groen blad

  Bestemming is erkend voor hun duurzaamheidspraktijken

  Wit blad

  De bestemming is bekroond en gecertificeerd voor duurzaamheid

  Goed reisprogramma gecertificeerde bedrijven

  GOEDE BESTEMMINGEN

  Ontdek impactgerichte bestemmingen die werden gecertificeerd of erkend door hun inspanningen

  Águeda

  De ontwikkeling in de lagune van Pateira de Fermentelos moet worden afgestemd op duurzaamheidspraktijken om ervoor te zorgen dat de biodiversiteit niet wordt aangetast. Om dit mogelijk te maken heeft Agueda een manier gevonden om de promotie van de bestemming te combineren met de verbetering van de aanwezige natuur. Dit hield ook in dat er initiatieven werden genomen om de bestemming voor iedereen toegankelijk te maken. Dit resulteerde in een toename van het aantal bezoekers en een grotere betrokkenheid van de gemeenschap.

  Arouca

  De unieke kenmerken van Arouca Geopark zijn natuurlijk en cultureel erfgoed. het zijn structurele ankers voor duurzaam toerisme. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Route van Geossites, Passadiços do Paiva op Paiva Valley, Giant Trilobieten van Canelas en de geboortestenen van Freita Mountain en het klooster van Arouca, oude dorpen en walframijnen. Onder de Paiva rivier is de langste voetgangersbrug van de wereld genomineerd Arouca 516. Arouca Geopark is een bijzondere geotoeristische bestemming geclassificeerd als UNESCO Global Geopark.

  GOED OM TE WETEN

  Duurzaamheid

  Portugal zet sterk in op duurzaam toerisme, dat de belangrijkste focus is van de nationale strategie voor toerisme 2027. De "+ Plan voor duurzaam toerisme 20-23" , onlangs gelanceerd, is ook een belangrijk instrument om de circulaire economie, koolstofneutraliteit en een verantwoord herstel in de toeristische sector te stimuleren.

  De hier voorgestelde Portugese "Green Destinations" zijn belangrijke belanghebbenden om de duurzame doelstellingen van Portugal te bereiken.

  Toerisme & Mensen

  De Portugezen zijn echt vriendelijk en gastvrij en de mensenrechten worden in Portugal zeer goed gerespecteerd.

  In de pandemische situatie die we sinds maart 2020 meemaken, is de toeristische sector allemaal gemobiliseerd om de sanitaire veiligheidsvereisten te vervullen door de goedkeuring van het stempel "schoon en veilig". Portugal was de 1stland in Europa dat de "Safe Travels"-stempel van WTTC heeft gekregen, als erkenning van onze inzet voor veiligheid voor iedereen.

  GOEDE REISTIPS

  Hoe kom ik daar

  Op het vasteland van Portugal zijn de belangrijkste steden goed verbonden door treinen en busdiensten. Met de auto zijn er twee soorten snelwegen: de traditionele snelwegen met tolhuisjes en die met een uitsluitend elektronisch tolsysteem.

  Per spoor: CP (Portugese spoorwegen) biedt treindiensten aan vanuit Vigo, Madrid en Parijs.
  Met de bus: Internationale routes worden geëxploiteerd door EurolinesIntern en FlixBus.
  Door de lucht: Luchthavens in het hele land zorgen voor internationale verbindingen. Vergeet niet uw ecologische voetafdruk te compenseren als u met het vliegtuig reist.

  Afvalscheiding voor recycling

  Voor gescheiden afvalverwijdering, onthoud deze kleurcode:
  GROENE bak voor glas, BLAUW voor papier en karton, GEEL voor kunststoffen en metaal, ROOD voor batterijen en WIT voor herbruikbare kleding.

  Religieuze vieringen

  Portugal is rijk aan religieuze lokale vieringen, ze zijn waardevol en verdienen ons volledige respect. Dit zijn geen evenementen die voor toeristen zijn gecreëerd, dus met uitzondering van carnaval, gelieve u er niet mee te bemoeien. Als er echter een markt is die verbonden is met een viering, is dit uw kans om de beste lokale producten te kopen die in de regio verkrijgbaar zijn.

  Heet of druk in Lissabon?

  Lissabon biedt u een aantal leuke dagtochten. U kunt een lokale veerboot nemen van Cais do Sodré naar Casilhas, die de rivier de Tejo oversteekt en een prachtig uitzicht biedt op de hoofdstad. Voor dagtochten kunt u de trein nemen naar de weelderige bossen en het romantische culturele erfgoed van Sintra; de stranden van Cascais; of om geweldige wijnen te proeven in Torres Vedras. Plan vooruit om uw groene vakantie in Portugal ten volle te beleven!

  GOEDE VERBLIJFPLAATSEN

  Luís Araújo
  Voorzitter van Turismo de Portugal

  Turismo de Portugal, de nationale autoriteit voor toerisme, zet zich in voor duurzaamheid en helpt onze belanghebbenden - particulieren en overheid - de beste praktijken toe te passen om onze natuurlijke en culturele waarden te behouden, een evenwichtige ontwikkeling voor gemeenschappen en bedrijven tot stand te brengen en natuurlijk alle toeristen een authentieke en unieke ervaring te bieden.

  Dit engagement komt ook tot uiting in verschillende initiatieven die Turismo de Portugal op Europees en mondiaal niveau heeft genomen: wij zijn onlangs toegetreden tot de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) en het Portugese Pact voor Plastics en wij nemen actief deel aan de World Travel & Tourism Council (WTTC) en aan het voorzitterschap van de European Travel Commission (ETC).

  Ons doel blijft: van Portugal een van de meest concurrerende, veilige en duurzame bestemmingen ter wereld maken.

  Registreren

  Je hebt geen toestemming om te registreren