Good Travel Destinations

De bestemmingen in deze gids zijn allemaal gecertificeerd, bekroond of erkend voor hun duurzaamheid

Wij moedigen u aan om te overwegen korter te reizen, door te kiezen voor bestemmingen dichter bij huis

Foto © Krivec Ales

Hun erkenningen op het gebied van duurzaamheid

De Good Travel Destinations hebben blijk gegeven van hun inspanningen voor een duurzamere toeristische sector. Erkenningen op het gebied van duurzaamheid zijn onder meer bereikt:
GD Gecertificeerd

GD Gecertificeerd

Certificering door de Norm voor groene bestemmingen is het ultieme niveau van wereldwijde erkenning voor de kwaliteit van bestemmingen en duurzaam bestemmingsbeheer.

Bestemmingen die volledig voldoen aan de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Recognised Green Destinations Standard, worden Groene Bestemmingen Gecertificeerd.

GD Awards

GD Awards

Green Destinations Awards erkent uitmuntendheid in de primaire aspecten die verband houden met het kwaliteitsaanbod van de bestemming aan de reizigers. Awards worden uitgereikt voor uitmuntendheid in een of meer van de aspecten, zoals bestemmingsmanagement; natuur, dieren en landschap; milieu en klimaat; cultuur en traditie; sociaal welzijn en bedrijfsleven en gastvrijheid.

QC Platina Prijs

QC Awards

QualityCoast Awards zijn speciaal bestemd voor bestemmingen aan zee en aan het water. Specifieke aandacht wordt geschonken aan waterfronten, strandbeheer en de kwaliteit van het zwemwater.

Zowel Green Destinations Awards als QualityCoast Awards hanteren vier verschillende Award-niveaus: Brons, Zilver, Goud en Platina.

2020 Top 100

Top 100 competitie

Top 100 competitie Doel is de innovatieve en doeltreffende verhalen van deze bestemmingen over duurzaam toerisme en goede beheerspraktijken te delen als inspirerende voorbeelden voor anderen, touroperators en reizigers.

Deze bestemmingen hebben ten minste 60% voldaan aan de kerncriteria van de norm voor groene bestemmingen waarop zij werden beoordeeld (15 kerncriteria voor deelnemers aan het eerste jaar van de wedstrijd en 30 voor deelnemers aan het tweede jaar).

Leden van de Slovenia Green en EcoTourism Australia programma's komen ook in aanmerking voor een vermelding in de Good Travel Guide voor hun naleving van de G.R.E.E.N.-waarden door middel van audits door derden.

Registreren

Je hebt geen toestemming om te registreren